Een lange boottocht
1 augustus 2012 - Bella Coola, Canada
Weer op tijd opgestaan met de wekker op 7.00 uur!!! We kijken uit naar een uitslaap ochtend! Nog even doorbijten! Vandaag verlaten we Vancouver Island (helaas nog geen beer gezien, Coen en Lenka zagen gisteren op weg naar ons een zwarte beer met twee kleintjes!!) vanaf Port Hardy. We moeten twee uur van te voren inchecken maar dat vinden wij Nederlanders veel te vroeg, we zijn er om 8.45 uur en de laatste auto!! Gisteren zagen we een verkeerde naam op onze voucher staan, ineens gaan wij door het leven als familie ven der Laan. Hmmmmm, zal zich wel oplossen! Inderdaad, bij het inchecken wordt naar onze paspoorten gevraagd en we geven aan dat de naam op de voucher niet klopt. Gelukkig blijkt dit geen probleem te zijn, naam wordt veranderd, wel handig voor mocht deze boot vergaan. Vier jaar geleden is een soortgelijke boot op dezelfde route vergaan, de kapitein had een affaire met een medewerkster, op automatische piloot botste de boot op een eiland. Mensen verdronken. Onze tocht, een avontuurlijke tocht zoals een medewerkster van BC ferries de boottocht noemt, duurt 24 uur en kan beginnen. Voor slecht 1000 Canadeese dollars verblijven wij 24 uur op deze boot, zonder cabin, slapen op de grond of in een stoel en dit allemaal om zonder vele extra. We vermaken ons redelijk, rond 22.30 rollen we matjes en slaapzakken uit en proberen op de grond wat te slapen. Om 6.00 openen we weer onze ogen, jeetje valt niet mee zo'n harde ondergrond!!! Om 6.45 uur rijden we de boot af, welkom in Bella Coola, it's raining again!! We rijden door het regenwoud er valt hier zo'n 225 cm regen (in NL 75 cm regen). Het weer is somber en we stoppen down town Bella Coola (lijkt op het einde van de wereld) op zoek naar een ATM (pinnen!), nergens een pin te vinden. Dan op zoek naar een benzine station, uit het jaar 1900!! (zie foto!!), uiteindelijk komt alles goed met cash en benzine onze tocht voorgezet. Om 10.00 uur kloppen we aan bij het Tweedsmuir resort waar we zeer hartelijk ontvangen worden, jeetje wat een super mooie lokatie en super mooie accommodatie! We ontbijten, moeten even wachten op onze Eagle cabin en gaan ons nu opfrissen. We hebben prachtig uitzicht vanuit onze cabin op bergtoppen met sneeuw, laaghangende bewolking en voor onze deur een alpenweide waar de beren af en toe grazen. Kijk even voor meer info op www.tweedsmuirparklodge.com . De plek om helikopter te skiën! Na de lunch tijd voor een leuke wandeling. Morgen hebben we een wandel dag geboekt met een lokale gids.

Maar nu ga ik fijn lezen wat jullie inmiddels weer beleefd hebben en daarna naar mijn wekelijkse bridge . xxxx m.d.o
Zelfs 3 tegelijk!
Ik geniet van jullie avonturen die ik op de voet volg.
Zorg goed voor elkaar.
Liefs, Tante J.